Jouw Gids Naar Een Gezond Lichaam

Zeurende Pijn onderbuik

First slide vertical title

First Slide Title

Alles Over Uw Gezondheid
Read More

Gezond

Gezonde Gewoontes

Een Gezond Lichaam Begint Bij Jezelf
Klik Hier

Third slide vertical title

Third Slide Title

Slide 3 content goes here.
Read More

Zeurende Pijn onderbuik is pijn die wordt gevoeld in de buik. Dit wordt vaak aangeduid als de maagstreek of buik. Pijn in de buik kan afkomstig zijn van een van hen.

De pijn kan ergens anders beginnen, zoals je borst. Ernstige pijn betekent niet altijd een ernstig probleem.

De buik is een anatomisch gebied dat wordt zeurende Pijn onderbuik wordt veroorzaakt door een ontsteking (bijv. appendicitis, diverticulitis), door uitrekken of uitzetting van een orgaan (bijvoorbeeld verstopping van de darm, verstopping van de galwegen door galstenen, zwelling van de lever met hepatitis), of door het verlies van de toevoer van bloed naar een orgaan (bv. ischemische colitis).

Zeurende Pijn onderbuik kan acuut en plotseling zijn in het beginstadium, de pijn kan ook chronisch en langdurige zijn.

 

Zeurende pijn onderbuik kan scherp, dof, stekend, krampachtig, stekend, draaiend, of zacht zijn. Vele andere vormen van pijn zijn ook mogelijk.
De oorzaken van de buikpijn is afhankelijk van geslacht en leeftijd van de patiënt.

De Buikpijn kan gering zijn en niet van grote betekenis, of het kan een groot probleem met een van de organen in de buik weer te geven. Een vrouw kan een gedraaide eierstok cyste hebben, terwijl een man testiculaire torsie kan hebben met een gedraaide teelbal.

De behandeling hangt af van de oorzaak van de zeurende pijn onderbuik

 

De sleutel is te weten wanneer het een gewoon klein probleem is, zoals een milde buikpijn of wanneer het iets erger is. Pijn die blijft bestaan kan een teken zijn van een medische aandoening of ziekte zijn. Zeer ernstige buikpijn vereist meestal onmiddellijke medische zorg.

Oorzaken van buikpijn

Mogelijke oorzaken zijn:

1. Overmatige gasvorming

2. Lactose-intolerantie

3. Giardia lamblia (parasiet)

4. Breuk

5. Brandend maagzuur of indigestie

6. diverticular hernia, met inbegrip van ontsteking van de kleine zakjes die vorm in de dikke darm

7. Urineweginfecties

8. Cysten

9. Alvleesklier kanker

Symptomen van zeurende pijn onderbuik

 

Bij een vrouw die zwanger zou kunnen zijn: hevige pijn die plotseling ontstaat in de rechter of linker onderbuik, meestal zonder braken of koorts.

Zeurende Pijn onderbuik

Sommige mensen hebben obstipatie, terwijl anderen vaak dunne ontlasting hebben, vaak met een dringende noodzaak om de darmen en nog anderen ervaren afwisselend obstipatie en diarree te verplaatsen.

De symptomen kunnen variëren van persoon tot persoon. Ernstige pijn die begint in de bovenbuik en zich uitbreidt naar de zijkanten en de achterkant. De pijn kan opvlammen kort na een grote maaltijd, of zes tot 12 uur na een episode van zwaar drinken.

Behandeling van Buikpijn

 

Medicijnen zijn een belangrijk onderdeel van de verlichting van de symptomen. Actieve kool capsules kunnen ook helpen. Als de pijn hoog in de buik op treedt na de maaltijd, kan antacida enige opluchting bieden, vooral als je brandend maagzuur of indigestie voelt.

Vermijd citrusvruchten, vetrijke voedingsmiddelen, gebakken of vettig voedsel, tomaten, cafeïne, alcohol en koolzuurhoudende dranken. Uw arts kan voorstellen vezel supplementen of incidentele laxeermiddelen voor constipatie te gebruiken, evenals geneesmiddelen tegen diarree en/of kalmerende middelen om u tot rust te brengen.

Of medicijnen die de dikke darm controleren of spierpasmens in de buik te verminderen.

 

←More from Pijn In Onderbuik

↑ Back to Top